Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

WELKOM OP ONZE ONDERWIJSPAGINA'S

Hoe zit dat nou met circusdieren?

Huizen 16 april 2016


Vanuit de Stichting Circuscultuur is het idee ontstaan om informatie te geven voor scholieren op de basisschool en studenten in het voortgezet en hoger onderwijs. Als Commissie Klassiek Circus werken we daar graag aan mee.

Op de pagina's voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs kun je van aller bekijken en leren over het circus en de dieren. We zijn begonnen met informatie voor de basisschool. Voor het voortgezet onderwijs is er alvast een document dat de geschiedenis van het circus beschrijft. Daarmee kunnen studenten aan de slag voor een spreekbeurt of werkstuk. Maar je mag er natuurlijk ook een tentoonstelling mee maken in de klas. Of je voorbereiden op een bezoek aan het circus. Alleen of met de hele klas.

Je mag best op de andere pagina's kijken. Op de pagina voor het basisonderwijs staan dingen die je in het voortgezet onderwijs ook kunt gebruiken. Met hulp van de onderwijzer kan op de basisschool ook gebruik worden gemaakt van de dingen die op de andere pagina's staan. De onderwerpen zijn wel moeilijker, maar elke docent kan er best mee aan de slag.

Ziet en hoort u de leugen in deze video van "wilde dieren de tent uit" voor leerlingen op de basisschool?
 
Het circus haalt geen bedreigde of "wilde" dieren uit de natuur!
Hoe groot mag de leugen van de dierenrechtenbeweging zijn?