Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

Fotowelpen bij Circus Iarz Italiano?

Bezoekers alweer met een leeuwenwelp op de foto?

Almere, 28 oktober 2013Ons bereiken ons wederom verontrustende berichten dat de "fotowelpen" weer terug zijn bij Circus Iarz Italiano. Bezoekers aan dit circus in de standplaatsen Leek, Kampen en Zeist melden dat bezoekers tegen betaling met een leeuwenwelp op de foto kunnen worden gezet.

In 2012 en begin 2013 konden bezoekers ook al op de foto met leeuwenwelpen bij dit circus. Terwijl er voor deze dieren geen geschikte huisvesting voor leeuwen aanwezig is. Welpen die in 2011 bij dit circus aanwezig waren zijn, toen ze te groot werden voor deze vorm van misbruik, afgestaan aan Landgoed Hoenderdaell. De welpen die in 2012 en 2013 bij dit circus aanwezig waren zijn voor het laatst waargenomen op de standplaats Nieuw Vennep. Ze waren toen gehuisvest in een bestelbus, verborgen achter enkele balen stro. Verstoken van de leeuwin die welpen behoort te zogen.

Nu duikt er voor de derde keer een welpje op. (mogelijk zelfs twee welpjes, net als de vorige keer) die minstens 45 minuten apathisch op de arm van de eigenaar blijven liggen om door de circustent te worden gedragen.

Heeft u meer informatie of foto's? Meld het aan ons. Want dit soort praktijken vormt een regelrechte bedreiging voor alle circussen die met dieren (willen blijven) werken.


Foto: Een leeuwtje van de tweede lichting "fotowelpen" in de eerste helft van 2013 bij Circus Iarz Italiano.