Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

Onterechte weigering circus in Almelo.

Almelo vreest onterecht demonstraties dierenrechtenactivisten


Almelo, 18 januari 2013

Circus Belly-Wien heeft in Almelo bezwaar aangetekend tegen de aan het circus geweigerde speelvergunning voor 2012. In TC/Tubantia lezen we waarom Almelo geen speelvergunning wilde afgeven aan Circus Belly-Wien: De gemeente vreest een verstoring van de openbare orde door vechtpartijen met dierenrechtenactivisten. 

De door de gemeente Almelo genoemde demonstraties van dierenrechtenactivisten en vechtpartijen met dierenrechtenactivisten vonden plaats in voornamelijk 2009. Toen heeft een AIVD-infiltrant onder de schuilnaam "Paul Kraaijer" wekelijks demonstraties georganiseerd bij Circus Belly-Wien met slechts een doel: Het in kaart brengen van de in Nederland opererende dierenrechtenactivisten. Tijdens de demonstraties werden activisten door de aanwezige KLPD agenten gefotografeerd en gefilmd. Deze acties van de AIVD en de politie hebben uiteindelijk geleid tot de arrestatie van enkele bekende dierenrechtenactivisten, waaronder de "Vegan Streaker". Dezelfde AIVD-infiltrant heeft Circus Belly-Wien in diskrediet gebracht. Sinds 2011 is er geen enkele keer meer gedemonstreerd tegen circusdieren. Ook zijn er sinds 2011 geen vechtpartijen meer geweest; ook niet bij Circus Belly-Wien. Door personeelswisselingen is de "grootste vechtersbaas" ook niet meer bij het circus aanwezig.

De weigering van Circus Belly-Wien berust derhalve op DROGREDENEN. Waarbij de overheid medeschuldig is aan de schade aan de reputatie van Circus Belly-Wien. Want de demonstraties en vechtpartijen werden georganiseerd door een persoon in opdracht van de AIVD en KLPD.