Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

Mediahype

Den Haag, 29 december 2012


Rond het regeerakkoord, met daarin de aankondiging dat er een verbod op "wilde dieren" in circussen komt, is een ware mediahype ontstaan.

Zoals u wellicht heeft opgemerkt doet de Commissie Klassiek Circus daar niet aan mee. Wij laten ons niet misbruiken om te fungeren als programmavulling voor een commerciŽle omroep, zoals het de directie van het Groot Kerstcircus in Den Haag is overkomen. Uiteraard dienen wij de media wel van repliek, zoals onlangs in het programma "Avondspits" op Radio 1, waar de vooringenomen presentator Joost Eerdmans onze argumenten niet kon weerleggen.

De Commissie Klassiek Circus zal alle leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal blijven informeren over circusdieren. Waarbij we de juiste nuance aanbrengen en we de politici oproepen om het onderzoeksrapport van Wageningen Universiteit eens goed te lezen. Want er worden 13 conclusies getrokken en 5 aanbevelingen gedaan, waarvan geen enkele ook maar wijst in de richting van een verbod.

Wij roepen u, lezers en circusbezoekers, op om onze petitie te tekenen. Een petitie waarbij u aangeeft dat u tegen een verbod bent. Maar waarmee u ook aangeeft dat u voor duidelijke regels bent. Regels die wildvang van dieren verbieden. Regels die het (meetbare!) welzijn van dieren als uitgangspunt hebben. Regels waarmee circussen ook in de toekomst kunnen blijven werken met in alle opzichten kwalitatief goede dierennummers.