Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

Weidegang paarden Circus Herman Renz

Amsterdam, 23 augustus 2011


Circus Herman Renz is weer in Amsterdam. De bewoners van de De Boelelaan kan het niet zijn ontgaan. Dit circus heeft ook in 2011 een behoorlijk aantal dieren in het programma en dus ook op het terrein.

Net als in 2010 zijn er de leeuwen van Tom Dieck jr. De zeeleeuwen van Ingo Stiebner zijn de andere dieren die middels luid gebrul van zich laten horen. Zeeleeuwin Lola treedt in Amsterdam weer op. Ze heeft enkele weken rust gehad om haar jong te baren en te zogen.

Zonder gebrul zijn er de paarden. Toch trekken deze dieren dit jaar alle aandacht van de bewoners. De paarden genieten in de ochtend en na de voorstelling van hun verdiende weidegang. Omdat het allemaal hengsten zijn gaan ze wel om de beurt in de wei, want dierentrainer Michel Jarz zit niet op vechtpartijen te wachten tussen de vurige hengsten.


Weidegang paarden Circus Herman Renz

De aanwezigheid van Circus Herman Renz in Amsterdam is het bewijs dat er in Amsterdam geen verbod bestaat op circussen met bepaalde diersoorten. Berichten in de media dat er verboden zouden bestaan in bijvoorbeeld Groningen en Amsterdam berusten op foutieve informatie die voornamelijk door dierenrechtenactivisten wordt verspreid.