Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

Weidegang paarden Staatscircus van Moskou

Soest, 27 maart 2010

Zie onze beeldpagina's voor recente foto's van de paarden bij het Staatscircus van Moskou.

Circusdieren zouden te weinig leefruimte hebben en geen natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Zouden... want bij het Staatscircus van Moskou zijn de volgende beelden dagelijks te maken:


Staatscircus van Moskou, Soest, 27 maart 2010


Staatscircus van Moskou, Soest, 27 maart 2010

Sandrine Beautour laat haar paarden en Welsh ponies elke dag vele uren in de wei staan. De dag begint voor Sandrine en haar paarden al voor 8 uur 's morgens. Lichaamsverzorging, eten en drinken, stallen schoonmaken, paarden in de wei en paardrijden op de (grote) paarden zijn voor Sandrine Beautour en haar paarden de normaalste zaak van de wereld.

Het Staatscircus van Moskou is overigens gewoon een Nederlands circus. Directeur Hans Martens is een neef van de bekende Circusdirecteur Toni Boltini. Het circus dankt haar naam aan de eerste keer dat de bekende Russische clown Oleg Popov naar Nederland kwam. Hans Martens was een van de directeuren van het circus dat Popov naar ons land haalde. In 2010 staan er overigens nog steeds goede Russische clowns en andere artiesten op het programma. Sandrine Beautour heeft haar wortels in Frankrijk. Ze reist al vele jaren mee met het Staatscircus van Moskou.