Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

Circus met dieren wederom populairst

Huizen, 7 januari 2010

Met de kerst/wintercircussen zo goed als achter de rug kijken de circussen weer terug op een drukke periode. Het meest opvallend is dat circussen met dieren ditmaal nog vollere tenten trokken dan andere jaren. Het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré kende alleen en uitsluitend uitverkochte voorstellingen. In Carré stonden onder andere de leeuwen en tijgers van Alex Lacey op het programma.

Ook de andere circussen mét dieren waren goed voor vele tienduizenden bezoekers en hele reeksen uitverkochte voorstellingen.

Kerstcircus Royal in Dordrecht had onder andere de exoten en olifant Buba - bekend van het 'wilde dieren de tent uit' reclameverbod op het programma staan.

Kerstcircus Ahoy in Rotterdam heeft ook een topperiode achter de rug dankzij de uitstekende roofdierendressuur van Kid Bauer, de zeeleeuwen van de familie Düss en de exoten in het programma. De foto toont een volle tribune, goed voor ruim 4500 bezoekers per voorstelling.

Circus Herman Renz in Haarlem trok veel publiek met onder andere de tijgers van Hans Ludwig Suppmeier en olifant Baby van Adriana Folco.