Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

Diergaarde Blijdorp spreekt 'wilde dieren de tent uit' tegen

Rotterdam, 17 november 2009

In een bericht in De Telegraaf spreekt Marc Damen, directeur van de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp de ongenuanceerde uitlatingen van wddtu tegen.

'Overigens denkt Damen, zelf geen circusbezoeker, dat Nederlandse circussen nauwelijks tot geen gevaar lopen als het om het in beslag nemen van dieren gaat. 'In Nederland rijden de betere circussen rond. Maar er zijn circussen waar ze andere normen hebben over het houden van dieren dan in Nederland.' Hij wijst daarbij op Roemenië. Damen beseft dat heel veel mensen om redenen van dierenwelzijn ook niet naar dierentuinen komen.' aldus Marc Damen. Dierentuindirecteur Marc Damen doet deze uitspraak in een reactie op het plan van 'wilde dieren de tent uit' en Stichting AAP om circusdieren in beslag te laten nemen en op te vangen in hun eigen opvangcentrum PrimaDomus en Lionsrock van de Oostenrijkse organisatie dierenrechtengroepering VierVoeters.

Vandaag gaat ook de nieuwste videofilm over circusdieren in première. Deze film is te zien op www.klassiekcircus.hyves.nl