Commissie Klassiek Circus
informeert politiek en publiek

 
 

   
 

 
 

 
   

Verbod in Huizen van de baan

Huizen, 16 mei 2008

Het dreigende verbod op circusdieren in de gemeente Huizen is van de baan. De gemeente besloot na protesten vanuit de bevolking en na de overhandiging van meer dan honderd handtekeningen door de Commissie Klassiek Circus dat men het landelijke onderzoek naar het welzijn van circusdieren afwacht en tevens de beslissing van de minister of het aan gemeenten toegestaan gaat worden een verbod op evenementen met dieren op te nemen in de APV.

Hiermee geeft Huizen aan dat men het beleid in Winschoten als ongeldig heeft bestempeld, de gemeente Huizen impliceert immers dat het momenteel nog niet is toegestaan een dergelijk verbod in de APV op te nemen.

De wethouder was totaal verrast door een aangeboden petitie vr het behoud van circussen met dieren in Huizen en ze prijst het initiatief en de betrokkenheid van de burgers die deze petitie hebben getekend. Hetgeen toch weer eens aangeeft hoe ver sommige politici af staan van de wensen van de eigen bevolking. De Commissie Klassiek Circus werd een compliment gemaakt over de wijze van kundige voorlichting en het wijzen op diverse onafhankelijke wetenschappelijke rapporten.

Nu het verbod in Huizen van de baan is hoopt de Commissie Klassiek Circus dat ook de raad van Enkhuizen het signaal van de bevolking en de ongeldigheid van het verbod in Winschoten in zal zien.